Bc. Tereza Hrozová

Diplomová práce

Hodnocení pěnotvorných schopností vaječných hmot různých typů

Evaluation of foaming abilities of egg products of various types
Anotace:
Diplomová práce se zabývala stanovením indexu šlehatelnosti a indexu trvanlivosti pěn po 30 a 60 min u různých druhů skořápkových vajec a vaječných hmot. Ze skořápkových vajec vykazovala vejce obohacená o vitamin D nejlepší pěnotvorné vlastnosti. Index šlehatelnosti bílků různých druhů se pohyboval v rozmezí 476,67 – 520,00 %, index trvanlivosti pěn po 30 min v rozmezí 425,33 – 481,89 % a po 60 min …více
Abstract:
The diploma thesis has dealt with the determination of the index of whipping and the index of durability of foams after 30 and 60 minutes for various types of shell eggs and egg products. Of shell eggs, eggs enriched with vitamin D have showed the best foaming properties. The whipping index of albumen from various species of eggs has reached from 476.67 to 520.00%. The durability index of foams has …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin