Sledování biogenních aminů ve vybraných odrůdách archivních vín – Bc. Lenka FOJTÍKOVÁ
Bc. Lenka FOJTÍKOVÁ
Master's thesis
Sledování biogenních aminů ve vybraných odrůdách archivních vín
Monitoring of biogenic amines in selected varieties of wine archive
Abstract:
Hlavním tématem diplomové práce je analýza biogenních aminů ve vzorcích archivních vín, doplněná o chemický rozbor základních složek vín a senzorickou analýzu. K analýzám byly použity vzorky archivních vín v tematických řadách podle jednotlivých ročníků, dva druhy bílého vína a dva druhy červeného vína z mikulovské vinařské podoblasti. Hrozny pro výrobu všech vín pocházely ze stejné viniční tratě, …moreAbstract:
The main theme of this thesis is the analysis of biogenic amines in samples of wines, complemented by chemical analysis of the basic ingredients and wine sensory analysis. Archival samples were used in the thematic series of wines by vintage for the analysis, two kinds of white wine and two kinds of red wine from the Mikulov wine-growing region were used. Grapes for wines came from the same vineyard …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2010
Identifier:
15216
Thesis defence
- Date of defence: 2. 6. 2010
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
FOJTÍKOVÁ, Lenka. Sledování biogenních aminů ve vybraných odrůdách archivních vín . Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances
Theses on a related topic
-
Texturní vlastnosti sýrů a metody jejich hodnocení
Jaroslav Samec -
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Analýza vybraných biogenních aminů ve vzorcích piva
Eliška Trnková -
Analýza biogenních aminů v sýrech infračervenou a Ramanovou spektometrií
Pavla KRAJANCOVÁ -
Vliv nesaccharomycetních kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně
Jakub Janota