Reologické vlastnosti majonézy – Bc. Veronika Voborná
Bc. Veronika Voborná
Diplomová práce
Reologické vlastnosti majonézy
Rheological properties of mayonnaise
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá reologickými vlastnostmi majonézy. Teoretická část práce pojednává o charakteristice majonézy a o emulzi, kterou majonéza představuje, o její výrobě, jednotlivých složkách a skladování. Další problematika je věnována reologickým vlastnostem potravin a vlivům, které na ně působí.Praktická část se zabývá zhodnocením analytických ukazatelů, konkrétně hodnoty pH, titrační …víceAbstract:
This diploma thesis deals with rheological properties of mayonnaise. The theoretical part of the thesis deals with the characterization of mayonnaise and the emulsion that mayonnaise represents, it deals with production of mayonnaise, components and storage too. Another issue is about rheological properties of foods and effects that affect them. The practical part deals with evaluation of analytical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin