Přemysl Chmelař
Bachelor's thesis
Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu
Isomerization of hop bitter acids in beer
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na výtěžnost hořkých chmelových látek, výtěžnosti závislé na době přidání chmele do chmelovaru a ztráty hořkosti piva v průběhu zrání. Další část práce je zaměřena na postup výroby piva a chemismus při jeho výrobě. V metodické části je prezentován vlastní pokus, analytické stanovení hořkosti mladiny a piva spektrofotometrickou metodou a stanovení hořkosti chmele metodou …moreAbstract:
This bachelor thesis aims the recoveries of bitter hop substances, extraction dependency on addition time of hop into cooper and losing the taste of beer during the process of maturation. Second part of thesis is dedicated to brewing process and its chemistry. The own trial, analytical determination of wort and beer bitterness by spectrophotometric method together with a determination of hop bitterness …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Reader: Pavel Braný, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
CHMELAŘ, Přemysl. \textit{Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/yvoq1m/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Karolína Mašková -
Vliv obalového materiálu na stárnutí piva
Iveta Černošková -
Bio-chmel v podmínkách ČR a jeho perspektivy
Kateřina Janoušová -
Technologie výroby speciálních ochucených druhů piva
Monika Macinková -
Modern methods of increasing the intensity of hop aroma in beer
Kejda Tusha
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights