Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu – Přemysl Chmelař
Přemysl Chmelař
Bakalářská práce
Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu
Isomerization of hop bitter acids in beer
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na výtěžnost hořkých chmelových látek, výtěžnosti závislé na době přidání chmele do chmelovaru a ztráty hořkosti piva v průběhu zrání. Další část práce je zaměřena na postup výroby piva a chemismus při jeho výrobě. V metodické části je prezentován vlastní pokus, analytické stanovení hořkosti mladiny a piva spektrofotometrickou metodou a stanovení hořkosti chmele metodou …víceAbstract:
This bachelor thesis aims the recoveries of bitter hop substances, extraction dependency on addition time of hop into cooper and losing the taste of beer during the process of maturation. Second part of thesis is dedicated to brewing process and its chemistry. The own trial, analytical determination of wort and beer bitterness by spectrophotometric method together with a determination of hop bitterness …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Pavel Braný, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Karolína Mašková -
Vliv obalového materiálu na stárnutí piva
Iveta Černošková -
Bio-chmel v podmínkách ČR a jeho perspektivy
Kateřina Janoušová -
Technologie výroby speciálních ochucených druhů piva
Monika Macinková -
Modern methods of increasing the intensity of hop aroma in beer
Kejda Tusha
Název
Vložil
Vloženo
Práva