Použití přídatných látek v produktech ekologického zemědělství – Magda Jiroušková
Magda Jiroušková
Bakalářská práce
Použití přídatných látek v produktech ekologického zemědělství
Using Additives in Organic Products
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku použití potravinářských přídatných látek v produktech s označení "bio", tedy těch, které pocházejí z ekologického zemědělství. Práce je zpracována teoreticky, popisuje ekologické zemědělství jak v České republice, tak v Evropské unii a s tím spojenou legislativu. Dále jsou charakterizovány potravinářské přídatné látky jako součást konvenčních potravin, jejich …víceAbstract:
Bachelor thesis is focused on the issue of using food additives in food that comes from organic farming. This theoretical thesis describes organic farming and its legislation in the Czech Republic and European Union. Food additives as a part of conventional food are characterized. The thesis also describes distribution of food additives. Last but not least the thesis presents legislation of food additives …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Jiroušková, Magda. Použití přídatných látek v produktech ekologického zemědělství. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Izolovaný kolagen jako přídatná látka do masných výrobků
Barbora Burjaková -
Potravinářská aditiva ve výživě člověka
Michaela Marková -
Potravinářská aditiva používaná ke zlepšení chuti, vzhledu a konzervaci potravin
Hana Čelakovská -
Jak vnímají spotřebitelé přídatné látky
Tomáš Konečný -
Vliv potravinářských přídatných látek na vybrané vlastnosti bakterií
Tereza Dvořáková -
Vliv potravinářských přídatných látek na izolaci DNA z ryb a rybích výrobků
Kateřina Kodešová -
Antimikrobní působení vybraných potravinářských přídatných látek na bakterie
Miroslav Jaššo -
Potravinářská aditiva ve vybraných mléčných výrobcích
Eva Tomková