Použití přídatných látek v produktech ekologického zemědělství – Magda Jiroušková
Magda Jiroušková
Bachelor's thesis
Použití přídatných látek v produktech ekologického zemědělství
Using Additives in Organic Products
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku použití potravinářských přídatných látek v produktech s označení "bio", tedy těch, které pocházejí z ekologického zemědělství. Práce je zpracována teoreticky, popisuje ekologické zemědělství jak v České republice, tak v Evropské unii a s tím spojenou legislativu. Dále jsou charakterizovány potravinářské přídatné látky jako součást konvenčních potravin, jejich …moreAbstract:
Bachelor thesis is focused on the issue of using food additives in food that comes from organic farming. This theoretical thesis describes organic farming and its legislation in the Czech Republic and European Union. Food additives as a part of conventional food are characterized. The thesis also describes distribution of food additives. Last but not least the thesis presents legislation of food additives …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Jiroušková, Magda. Použití přídatných látek v produktech ekologického zemědělství. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Izolovaný kolagen jako přídatná látka do masných výrobků
Barbora Burjaková -
Potravinářská aditiva ve výživě člověka
Michaela Marková -
Potravinářská aditiva používaná ke zlepšení chuti, vzhledu a konzervaci potravin
Hana Čelakovská -
Jak vnímají spotřebitelé přídatné látky
Tomáš Konečný -
Vliv potravinářských přídatných látek na izolaci DNA z ryb a rybích výrobků
Kateřina Kodešová -
Vliv potravinářských přídatných látek na vybrané vlastnosti bakterií
Tereza Dvořáková -
Antimikrobní působení vybraných potravinářských přídatných látek na bakterie
Miroslav Jaššo -
Potravinářská aditiva ve vybraných mléčných výrobcích
Eva Tomková