Vliv konzumace vína na lidské zdraví. – Iveta Seroiszková
Iveta Seroiszková
Bakalářská práce
Vliv konzumace vína na lidské zdraví.
The Influence of Consumption of Wine on Human Health
Anotace:
Téma této bakalářské práce je Vliv konzumace vína na lidské zdraví, hned v úvodní čísti se setkáme s příběhem o léčení vínem z Persie. Nastíněnou historie, léčitelství a pozitivech v různých kulturách a zemích. Stavu vinic v České Republice a příběh o víně v Čechách. Následuje shrnutí vína a jeho léčení v našem letopočtu, tedy literární část se skládá z historie léčení vínem, historie počátků alkoholu …víceAbstract:
The theme of this bachelor's thesis is The Influence of Consumption of Wine on Human Health, in the introductory part we meet with a story about treatment with Persian wine. Outlining the history, healing and positives in different cultures and countries. The state of the vineyards in the Czech Republic and the story of the wine in Bohemia.There is a summary of the healing uses of wine over time. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Vachůn, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Incorporation of sensitive bioactive compounds in functional dairy products
Elia Bertini -
Terroir - nalezení vztahů mezi klimatickými, půdními a pěstitelskými podmínkami stanoviště a kvalitou hroznů a vína
Filip Matoušek -
Porovnání ruční a mechanizované sklizně a hodnocení vlivu na kvalitu hroznů a vína
Pavla Mikulenková -
Plíseň šedá a její vliv na kvalitu hroznů a vína.
Radka Rozkydalová -
Porovnání kvality hroznů a vína z ruční a mechanizované sklizně u odrůdy Sauvignon blanc
Iveta Žáková -
Terroir - nalezení vztahů mezi geomorfologickými podmínkami stanoviště a kvalitou hroznů
Vít Sedláček -
Anthokyanová barviva v hroznech a vínech.
Petra Juříčková -
Víno a mikroorganizmy
Lukáš Fidrich