Alternativní řezníci v Česku - realita či mýtus? – Bc. et Bc. Agnieszka Buchtová
Bc. et Bc. Agnieszka Buchtová
Diplomová práce
Alternativní řezníci v Česku - realita či mýtus?
The Reality of Alternative Approach to Butchery in the Czech Republic
Anotace:
Cílem této práce je zodpovědět palčivé otázky o tom, jak vypadají po-rážky skotu z ekologického zemědělství za dveřmi malých českých jatek s bio certifikací. Chov bio hovězího je považován za alternativu ke konvenčnímu chovu, avšak rozdíl v nařízeních o usmrcování bio a ne-bio skotu je v oblasti přístupu ke zvířeti minimální. Celý případný alternativní přístup tak leží v rukou těch, kdo zprostředkovávají …víceAbstract:
The aim of this thesis is to answer burning questions about what the slaughter of organic beef cattle looks like behind the doors of small Czech slaughterhouses with organic certification. Organic beef farming is considered an alternative to conventional farming, but the difference in regulations on the killing of organic and non-organic cattle is minimal in terms of animal treatment. The whole possible …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 1. 2022
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/dpgem/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 1. 2022
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Ulčák, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Lukáš Kala, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasarykova univerzita
Fakulta sociálních studiíMagisterský studijní program / obor:
Environmentální studia / Environmentální studia
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.