Vliv různých technik studené macerace na obsahové látky vína – Jiří Blasch
Jiří Blasch
Bakalářská práce
Vliv různých technik studené macerace na obsahové látky vína
The influence of different techniques of cold maceration on the substances contained in wine
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá složením vína, popisem studené macerace a jejího vlivu na extrakci látek z hroznů u bílých i modrých odrůd révy vinné. Popisuje techniku pro zchlazování hroznů a její využitelnost ve vinařských provozech. Snahou bylo shrnout dosavadní poznatky o metodách studené macerace, které byly dále použity v pokusu s odrůdou Ryzlink rýnský. U této odrůdy byly porovnány různé typy předfermentační …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the composition of wine, describes cold maceration and its effect on extraction of substances from white and blue grape varieties. The thesis describes technology for grapes cooling and its use in viticulture. The effort was put on summarization of current knowledge of maceration methods which were further used in experiment with Riesling variety. Different methods of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Marek Babisz, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Vliv délky kontaktu rmutu na parametry oranžových vín
Vladimír Škrábek -
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek
Název
Vložil
Vloženo
Práva