Senzorické hodnocení jakosti bílých jogurtů – Bc. Žaneta Olbertová
Bc. Žaneta Olbertová
Diplomová práce
Senzorické hodnocení jakosti bílých jogurtů
Sensory Evaluation of White Yoghurts Quality
Anotace:
Literární část této diplomové práce pojednává o definicích a legislativě, které jsou spojeny s bílými jogurty a podobnými výrobky. Popisuje jejich suroviny, technologii výroby a faktory ovlivňující jejich vlastnosti. Další kapitola je věnována senzorické analýze, jejím podmínkám a metodám. Popsány jsou také senzorické vlastnosti jogurtu. Praktická část se zabývá průzkumem, který řeší otázky ohledně …víceAbstract:
The literary part of this diploma thesis deals with definitions and legislation that are associated with white yoghurts and similar products. It describes their raw materials, production technology and factors influencing their properties. The next chapter is devoted to sensory analysis, its conditions and methods. The sensory properties of yoghurt are also described. The practical part deals with …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Eva Vítová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin