Identifikace proteinů secernovaných salmonelami – Bc. Monika Mazgajová
Bc. Monika Mazgajová
Master's thesis
Identifikace proteinů secernovaných salmonelami
Identification of proteins secreted by Salmonella
Abstract:
Bakterie rodu Salmonella jsou gramnegativní, fakultativně anaerobní tyčky, které se vyznačují ve většině případů pohyblivostí a schopností intracelulárního přežívání. Tento intracelulární patogen, který v závislosti na serovaru a hostitelském organismu, je schopen způsobit nemoci méně závažné jako gastroenteritidy, ale také závažné onemocnění břišní tyfus. Příznaky onemocnění jako horečka, průjem, …moreAbstract:
Salmonella spp. are Gram-negative, rod shaped, mostly motile, facultative anaerobes, with ability to survive intracellulary. Based on serovar, these pathogenic bacteria can cause mild forms of infections - gastroenteritis, or can cause severe abdominal infections, like typhoid fever. Among symptoms belong fever, diarrhea, vomiting and nausea. The symptoms are caused by the immunoreactions of the host …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2009
Identifier:
https://is.muni.cz/th/xtqa1/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2009
- Supervisor: doc. RNDr. Ivan Rychlík, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Biology / General Biology
Theses on a related topic
-
Bordetella infections in animals and the role of type III secretion system in their virulence
Darya Kuzmenko -
Analýza proteinů lepku metodou SDS-PAGE ve vybraných vzorcích mouky
Daniela ŠUPÍKOVÁ -
Analýza nízkomolekulárních proteinů metodou SDS-PAGE v ječmeni během sladování
Pavla Myslivcová -
Použití 2D-CN/SDS-PAGE ke sledování změn v zastoupení pigment-proteinových komplexů thylakoidních membrán stresovaných rostlin
Lukáš NOSEK -
Hodnocení SDS-PAGE proteinových profilů hlíz pro jejich potencionální využití při charakterizaci odrůd brambor (Solanum tuberosum L.)
Jiří PEŠINA