Identifikace proteinů secernovaných salmonelami – Bc. Monika Mazgajová
Bc. Monika Mazgajová
Diplomová práce
Identifikace proteinů secernovaných salmonelami
Identification of proteins secreted by Salmonella
Anotace:
Bakterie rodu Salmonella jsou gramnegativní, fakultativně anaerobní tyčky, které se vyznačují ve většině případů pohyblivostí a schopností intracelulárního přežívání. Tento intracelulární patogen, který v závislosti na serovaru a hostitelském organismu, je schopen způsobit nemoci méně závažné jako gastroenteritidy, ale také závažné onemocnění břišní tyfus. Příznaky onemocnění jako horečka, průjem, …víceAbstract:
Salmonella spp. are Gram-negative, rod shaped, mostly motile, facultative anaerobes, with ability to survive intracellulary. Based on serovar, these pathogenic bacteria can cause mild forms of infections - gastroenteritis, or can cause severe abdominal infections, like typhoid fever. Among symptoms belong fever, diarrhea, vomiting and nausea. The symptoms are caused by the immunoreactions of the host …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2009
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/xtqa1/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2009
- Vedoucí: doc. RNDr. Ivan Rychlík, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biologie / Obecná biologie
Práce na příbuzné téma
-
Bordetella infections in animals and the role of type III secretion system in their virulence
Darya Kuzmenko -
Analýza proteinů lepku metodou SDS-PAGE ve vybraných vzorcích mouky
Daniela ŠUPÍKOVÁ -
Analýza nízkomolekulárních proteinů metodou SDS-PAGE v ječmeni během sladování
Pavla Myslivcová -
Použití 2D-CN/SDS-PAGE ke sledování změn v zastoupení pigment-proteinových komplexů thylakoidních membrán stresovaných rostlin
Lukáš NOSEK -
Hodnocení SDS-PAGE proteinových profilů hlíz pro jejich potencionální využití při charakterizaci odrůd brambor (Solanum tuberosum L.)
Jiří PEŠINA