Charakteristika suroviny pro výrobu uzených rybích výrobků – Barbora NĚMCOVÁ
Barbora NĚMCOVÁ
Bakalářská práce
Charakteristika suroviny pro výrobu uzených rybích výrobků
Characterization of Raw Materials for Smoked Sishing Products Manufacture
Anotace:
Uzené rybí produkty patří v České republice k dobře prodejným pochutinám. Česká republika není přímořskou oblastí a na jejím území se nachází pouze sladkovodní ryby. Navzdory tomu největší potravinářské firmy s rybími produkty se nejvíce zaměřují na zpracování a export mořských ryb. Největší předností rybích produktů je biologická hodnota tuku, který se vyznačuje vysokým obsahem polynenasycených mastných …víceAbstract:
Smoked fish products belong to a well marketable delicacy in the Czech Republic. Czech Republic doesn?t lie by the sea, so there are only freshwater fish. Despite this the largest food companies with fish products focus on processing and exporting sea fish. The biggest advantage of fish products is a biological value of fat that has high content of polyunsaturated fatty acids. These fatty acids contribute …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 8. 2011
Identifikátor:
16255
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NĚMCOVÁ, Barbora. Charakteristika suroviny pro výrobu uzených rybích výrobků. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 08. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Vliv suroviny a technologického postupu při výrobě rybích klobás
Petra Klvaňová -
Zpracování ryb a rybích výrobků
Nikola Pobořilová -
Možnosti zpracování masa ryb pro regionální výrobce a technologické vyhodnocení takového masného výrobku
Kristýna Klimšová -
Ryby a výrobky z ryb v sektoru veřejného stravování
Jana KUNÁGLOVÁ -
Kvalita uzených výrobků hospodářsky významných druhů ryb
Lukáš KORYŤÁK