Vliv způsobu pěstování vybraného sortimentu aksamitníku (Tagetes spp.) na výnos a kvalitu jedlých květů – Bc. Hana Součková
Bc. Hana Součková
Diplomová práce
Vliv způsobu pěstování vybraného sortimentu aksamitníku (Tagetes spp.) na výnos a kvalitu jedlých květů
Influence of growing method of selected assortment of marigold (Tagetes spp.) on yield and quality of edible flowers
Anotace:
Ačkoliv dnes považujeme umění používat jedlé květy v kuchyni při přípravě různých pokrmů spíše jako výsadu předních šéfkuchařů, přesouvá se postupně tento fenomén i do dalších vrstev gastronomie. Důvodů, proč se zájem o jedlé květy neustále zvyšuje, je ale mnohem více. Jedlé květy aksamitníků jsou prospěšné pro lidské zdraví, ale pozornost si zaslouží také pro své schopnosti, které je možné využít …víceAbstract:
Even though we consider ability of using edible flowers in the kitchen during different meal preparation as a privilege of the best chefs, this phenomenon is moving towards other classes of gastronomy. There are many reasons why the interest in edible flowers grows. Marigold edible flowers are beneficial for human health, but they deserve an attention also for its abilities in terms of agri-technical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Bc. Martin Koudela, Ph.D.
- Oponent: Kristína Petříková, Ing., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SOUČKOVÁ, Hana. \textit{Vliv způsobu pěstování vybraného sortimentu aksamitníku (Tagetes spp.) na výnos a kvalitu jedlých květů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/yxwnqj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / specializace:
Zemědělství a rozvoj venkova / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Jedlé květy
Marie HAJNÁ -
Jedlé květy - obsahové látky a pěstování
Zdena STEJSKALOVÁ -
Jedlé květy a jejich rizikové obsahové látky
Klára Němečková -
JEDLÉ KVĚTY A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Martina Šebestová -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková -
Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam
Blanka SVOBODOVÁ -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Alžběta Klůzová
Název
Vložil
Vloženo
Práva