Význam lněného oleje ve výživě – Tereza Brettfeldová
Tereza Brettfeldová
Bakalářská práce
Význam lněného oleje ve výživě
Flaxseed oil importance in nutrition
Anotace:
Bakalářská práce Význam lněného oleje ve výživě pojednává o lnu setém olejném, který se pěstuje pro jeho olejnatá semínka, která se konzumují nebo se z nich vyrábí lněný olej. Jedná se o rostlinu dorůstající do výšky 90 cm, která se seje na jaře a sklízí v létě. Lněná semínka se konzumují samotná, jako posypka na pečivo, či jako součást salátů nebo nápojů. Jsou velmi bohatá na obsah vitamínů (vitamíny …víceAbstract:
Bachelor thesis concerns flaxseed oil importance in nutrition. It describes flax plant, which is cultivated to get flax seed with as much oil as possible. Flax seeds can be used either for consumption or for flaxseed oil production. Flax plant is up to 90 cm high. It is sown in spring and is harvested in summer. Flax seeds can be eaten raw or as a sprinkle in pastry, in salads or in drinks. They have …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Vlasta Stancová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Vliv rozdílného příjmu omega 3 nenasycených mastných kyselin na lidský organizmus
Josef DRDA -
Možnosti sledování vlivu zvýšené konzumace zeleniny a potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin na hladinu alimentárních antioxidantů a omega-3 mastných kyselin v krevní plazmě konzumentů.
Jana SVOBODOVÁ -
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
Zdenek JEDLINSKI -
Analýza omega-3 mastných kyselin z rybích extraktů
Sára FILIPOVÁ -
Vliv mastných kyselin v krmné dávce prasat na kvalitu hřbetního tuku.
Lucie Humeni -
Význam lignanů ve výživě člověka
Michaela Šindelářová -
Stanovení lignanů v hroznových jádrech
Ivana Štrauchová