Mgr. Jana Nerušilová

Bakalářská práce

Výroba piva

Anotace:
Tato bakaláská práce se zabývá kvasnou chemií, zejména výrobou piva. Je zde strun popsána historie kvasných výrob, zásady a podmínky pro kultivaci a nejpoužívanjší zástupci mikroorganism. Na závr první kapitoly je uvedeno schéma anaerobní glykolýzy a etanolového kvašení. Kapitola výroba piva se zabývá technologií výroby piva v minulosti, ale pedevším technologií dnešní výroby, používanými surovinami …více
Abstract:
This bachelors work takes an interest in fermentation, especially in production of beer. There is described the history of fermentation, fundamentals and conditions for cultivation and also the most common kinds of microorganisms. In the end of the first chapter, there is a performed scheme of the anaerobic glycolysis and alcoholic fermentation. The chapter Production of Beer summarizes technology …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2006

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 6. 2006
  • Vedoucí: RNDr. Aleš Mareček, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie se zaměřením na vzdělávání