Mgr. Jana Nerušilová
Bachelor's thesis
Výroba piva
Anotácia:
Tato bakaláská práce se zabývá kvasnou chemií, zejména výrobou piva. Je zde strun popsána historie kvasných výrob, zásady a podmínky pro kultivaci a nejpoužívanjší zástupci mikroorganism. Na závr první kapitoly je uvedeno schéma anaerobní glykolýzy a etanolového kvašení. Kapitola výroba piva se zabývá technologií výroby piva v minulosti, ale pedevším technologií dnešní výroby, používanými surovinami …viacAbstract:
This bachelors work takes an interest in fermentation, especially in production of beer. There is described the history of fermentation, fundamentals and conditions for cultivation and also the most common kinds of microorganisms. In the end of the first chapter, there is a performed scheme of the anaerobic glycolysis and alcoholic fermentation. The chapter Production of Beer summarizes technology …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2006
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/gxhyr/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 6. 2006
- Vedúci: RNDr. Aleš Mareček, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Chemistry / Chemistry with a view to Education
Práce na příbuzné téma
-
Laktátdehydrogenasy u kvasinky Saccharomyces cerevisiae
Lenka Richterová -
Využití membránových procesů při výrobě piva
Magdaléna KAMENÍKOVÁ -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát -
Možnosti použití vybraných náhražek sladu a chmele při výrobě piva
Radoslav Němeček