Vliv mykotoxinů na střevní epithel – Lenka Šustáčková
Lenka Šustáčková
Bakalářská práce
Vliv mykotoxinů na střevní epithel
The influence of intestinal epithelium
Anotace:
Vliv mykotoxinů na střevní epitelSouhrn:Gastrointestinální trakt (GIT) je prvním místem styku s mykotoxiny z potravin a je tedy vystaven násobně vyšším dávkám než další orgány. Děje se to zejména díky konzumaci potravin nevhodně uskladněných, zpracovaných nebo kontaminovaných. Kontaminované často bývá i krmivo hospodářských zvířat, proto může být lidský trávicí trakt vystaven vlivu mykotoxinů zprostředkovaně …víceAbstract:
The influence of mycotoxins on intestinal epitheliumSummary:GIT cells are exposed to the harmful effects of toxins in the body at different doses than other cells. A number of substances that act as damaging agents for the entire digestive tract are documented. These may be substances that are permitted by legislation as toxins, such as drugs or alcohol. Ethanol has a high ability to destroy numerous …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
- Oponent: Nikol Modráčková, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva