Bc. Radmila NOVÁKOVÁ

Bakalářská práce

Charakteristika, vlastnosti a využití pochutin

Charakterization, qualities and applications of seasoning additives
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku, vlastnosti a využití pochutin. Pochutiny jsou poživatiny, které konzumujeme pro jejich charakteristické organoleptické vlastnosti (chuť a vůni, někdy i barvu) nebo pro povzbudivé účinky na CNS. K pochutinám se senzorickou hodnotou patří byliny, koření, kečup, ocet, polévkové přípravky, hořčice. Jsou důležité pro jejich výrazné organoleptické vlastnosti …více
Abstract:
The thesis deals with the characterization, qualities and application of seasoning additives. Seasoning additives are foods consumed for their characteristic organoleptic qualities (taste, odour, colour) or for stimulating effect on CNS. Seasoning additives with sensory value are herbs, spices, ketchup, vinegar, soup additives and mustard. They are important for their organoleptic qualities such as …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2007
Zveřejnit od: 4. 6. 2007
Identifikátor: 5239

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 6. 2007

Citační záznam

Jak správně citovat práci

NOVÁKOVÁ, Radmila. Charakteristika, vlastnosti a využití pochutin. Kroměříž, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 06. 2007

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 4. 6. 2007 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin