Charakteristika, vlastnosti a využití pochutin – Bc. Radmila NOVÁKOVÁ
Bc. Radmila NOVÁKOVÁ
Bakalářská práce
Charakteristika, vlastnosti a využití pochutin
Charakterization, qualities and applications of seasoning additives
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku, vlastnosti a využití pochutin. Pochutiny jsou poživatiny, které konzumujeme pro jejich charakteristické organoleptické vlastnosti (chuť a vůni, někdy i barvu) nebo pro povzbudivé účinky na CNS. K pochutinám se senzorickou hodnotou patří byliny, koření, kečup, ocet, polévkové přípravky, hořčice. Jsou důležité pro jejich výrazné organoleptické vlastnosti …víceAbstract:
The thesis deals with the characterization, qualities and application of seasoning additives. Seasoning additives are foods consumed for their characteristic organoleptic qualities (taste, odour, colour) or for stimulating effect on CNS. Seasoning additives with sensory value are herbs, spices, ketchup, vinegar, soup additives and mustard. They are important for their organoleptic qualities such as …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2007
Zveřejnit od: 4. 6. 2007
Identifikátor:
5239
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 6. 2007
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NOVÁKOVÁ, Radmila. Charakteristika, vlastnosti a využití pochutin. Kroměříž, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 06. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 6. 2007 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Léčivé účinky jakonu &-lt;i&-gt;(Smallanthus sonchifolius)&-lt;/i&-gt;
Thomas Brenner -
Obsah flavonoidů a dalších antioxidantů v jedlých květech
Eliška Tvrzníková -
Fototoxické účinky přírodních látek
Lenka JUŘICOVÁ -
Význam pochutin ve výživě a kulinárních úpravách potravin
Dana Žížalová -
Analýza spotřebitelského chování na trhu s pochutinami
Klaudie Holíková -
Stravovací stereotypy dětí s ohledem na preferenci pochutin
Lucie HECLOVÁ -
Vliv pochutin a sladkých nápojů na hyperaktivitu a obezitu dětí
Veronika ŠVÁBOVÁ