Stanovení nutričních a biologicky aktivních látek v Matcha čajích – Kateřina Kolofiková
Kateřina Kolofiková
Bakalářská práce
Stanovení nutričních a biologicky aktivních látek v Matcha čajích
Determination of Nutritional Parameteres and Biological Active Substances in Matcha Tea
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá pěstováním a základní nutriční charakteristikou zelených a matcha čajů. Teoretická část práce je zaměřena i na výrobu matcha a zelených čajů, jejich zpracování, dále na nutriční a biologicky aktivní látky, které tyto čaje obsahují. Praktická část zahrnuje výsledky měření obsahu vlhkosti, popela, bílkovin, tuků, vlákniny, chlorofylu, polyfenolů, antioxidační aktivity a vitaminu …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the cultivation and basic nutritional characteristics of green and matcha teas. The theoretical part of the work is focused on the production of matcha and green teas and their nutritional and biologically active substances. The experimental part includes the measurement of the moisture, ash, proteins, fats, fibre, chlorophylls, po-lyphenols, antioxidant activity and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kolofiková, Kateřina. Stanovení nutričních a biologicky aktivních látek v Matcha čajích. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Obsah bilogicky aktivních látek v matcha čajích a jejich stanovení v průběhu přípravy
Tereza Koláčková -
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Marie Přidalová -
Vliv relativní vzdušné vlhkosti na sorpční vlastnosti vzorků Matcha čaje
Vojtěch Zeman -
Analýza kvality stravování ve školní jídelně mateřské školy a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše (omega 3 MK, antioxidační zdroje, vláknina)
Josef NAVRÁTIL -
Vláknina ve výživě králíků
Ondřej Krunt -
Vláknina a její konzumace na nemocničním lůžku
Ivana KŘÍŽKOVÁ -
Vláknina v prevenci chorob: Příjem u dospívajících a dospělých
Tereza HORBANIUCOVÁ -
Potravní vláknina
Marie Moudrá