Bc. Iva Mazurová

Bakalářská práce

Stanovení vybraných tukových čísel v jedlých tucích rostlinného původu

Determination of selected fatty acid numbers in edible fats of plant origin
Anotace:
Tato práce se zabývá složením a výrobou tuků a olejů a hodnocením jejich kvality. Dále se zabývá fyzikálně chemickými vlastnostmi tuků a olejů a jejich stanovením. Prakticky se zabývá stanovením čísla kyselosti a peroxidového čísla v různých vzorcích rostlinných tuků. Tyto vzorky byly zakoupeny v obchodní síti. Byla zkoumána změna příslušných tukových čísel při různých podmínkách skladování.
Abstract:
This work deals with the oils and fats composition and its production together with the quality evaluation of these food samples. These samples were bought in the local markets. Moreover, the effect of the various storage conditions on the values of the analyzed fatty numbers was evaluated too.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2008

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 9. 2009
  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Mazurová, Iva. Stanovení vybraných tukových čísel v jedlých tucích rostlinného původu. Pardubice, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.