Studim těkavých látek v pivovarských surovinách, v meziproduktech při výrobě piva a v pivu – Ing. Jana Kleinová
Ing. Jana Kleinová
Disertační práce
Studim těkavých látek v pivovarských surovinách, v meziproduktech při výrobě piva a v pivu
Determination of volatile compounds in raw material for beer production, in intermediate products and in beer
Anotace:
Těkavé látky v pivovarských surovinách, v meziproduktech při výrobě piva a v pivu byly analyzovány plynovým chromatografem s hmotnostně spektrometrickým detektorem a plynových chromatografem s plamenově ionizačním detektorem. Izolace sloučenin s nízkým bodem varu byla optimalizována použitím purge and trap analýzy, mikroextrakce na pevnou fázi, kapalinové extrakce a statické headspace. Nejvhodnější …víceAbstract:
Gas chromatography with mass spektrometry and gas chromatography with flame ionization detector were used for the determination of volatile compounds in raw material for beer production, in intermediate products and in beer. Isolation of compounds with low boiling point was optimized using purge and trap analysis, solid phase microextraction, liquid extraction, and static headspace. Solid phase microextraction …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 9. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Chemie / Zemědělská chemie
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva