Bc. Klára Hrubá

Diplomová práce

Termická analýza a její využití v potravinářství

Thermal Analysis and its Application in Food Industry
Anotace:
Cílem této diplomové práce je představit využití Diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) a Termogravimetrie (TG) v potravinářství. Z fyzikálně chemického hlediska popsat vliv účinku teploty na jednotlivé složky potravin. Vybrané druhy potravin zastupovaly tři základní složky potravin. Bílkoviny, u kterých sledujeme denaturaci. Sacharidy, u kterých sledujeme degradaci. Procesy tání a krystalizace …více
Abstract:
The aim of this thesis was characterized the use of Differential Scanning Calorimetry (DSC) and Thermogravimetry (TGA) in the food industry. From physicochemical point of view has been described the influence of temperature on the basic ingredients. Selected food categories represented three basic food ingredients. We monitor denaturation for proteins and monitor degradation in carbohydrates. Melting …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Mgr. Barbora Lapčíková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hrubá, Klára. Termická analýza a její využití v potravinářství. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin