Možné negativní vlivy aditiv v potravinách na zdraví člověka – Daniela Malířová
Daniela Malířová
Bakalářská práce
Možné negativní vlivy aditiv v potravinách na zdraví člověka
Possible negative effects of food additives on human health
Anotace:
Potravinářská aditiva neboli přídatné látky v potravinách jsou sloučeniny přírodního či syntetického původu, jež jsou záměrně přidávány do potravin, v nichž plní řadu podstatných funkcí a bez nichž by výroba některých potravin nemohla být uskutečněna. Používání takovýchto látek (jako je např. sanytr, alkohol, sůl) k prodloužení údržnosti potravin započalo již před 10 000 lety. V 80. letech minulého …víceAnotace:
konzumovat s rozumem. Na pozoru by se měly mít především děti, které by se určitým látkám měly vyhnout úplně. Pro rozšířené spekulace týkající se bezpečnosti různých aditiv musí být všechny látky, které byly schváleny před rokem 2009, do roku 2020 znovu překontrolovány EFSA.Abstract:
Food additives are natural or synthetic compounds that are added intentionally in food products, where they perform different important tasks. Without this, a production of certain food ingredients would not be possible. The use of such ingredients (e.g. potassium nitrate, alcohol or salt) in order to increase the shelf-life of the food have begun already 10 000 ago. In the 80´s of the last century …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 3. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MALÍŘOVÁ, Daniela. \textit{Možné negativní vlivy aditiv v potravinách na zdraví člověka}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/z2ykin/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Syntetická barviva ve stravě dětí
Daniela Malířová -
E kódy
Martin Bílek -
Potravinářská aditiva ve výživě člověka
Michaela Marková
Název
Vložil
Vloženo
Práva