Bc. Kristýna Ondříšková

Master's thesis

Vliv přídavku síťovadla a technologických podmínek při síťování na vlastnosti kolagenních filmů

Influence of Addition of a Cross-linker and Technological Conditions of Cross-linking on Collagen Film Properties.
Abstract:
Teoretická část práce se věnuje chemickým a fyzikálním způsobům síťování bílkovin, především kolagenu. Dále popisuje chitosan jako přírodní polymer, jeho možnost využití jako síťovadlo pro kolagen a metody určené k charakterizaci zesíťované kolagenní matrice. V experimentální části se sledoval vliv přídavku chitosanu a kombinace chitosanu s glutaraldehydem na vlastnosti kolagenních filmů. Bylo prokázáno …more
Abstract:
The theoretical part is devoted to the chemical and physical methods of cross-linking proteins, primarily collagen. Furthermore, chitosan as a natural polymer is described and its possibility to use as a cross-linking agent for collagen. Methods for characterizing cross-linked collagen matrix are presented. In the experimental part the effect of addition of the chitosan and combination of chitosan …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 5. 2014
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Date of defence: 17. 6. 2014
  • Supervisor: doc. Ing. Pavel Mokrejš, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Ondříšková, Kristýna. Vliv přídavku síťovadla a technologických podmínek při síťování na vlastnosti kolagenních filmů . Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.