Charakteristika a vlastnosti zeleného čaje – Mgr. Vladislava BURGETOVÁ
Mgr. Vladislava BURGETOVÁ
Bakalářská práce
Charakteristika a vlastnosti zeleného čaje
Green tea - characterization and qualities
Anotace:
V bakalářské práci jsou stručně popsány jednotlivé druhy čaje a podrobněji zelený čaj. Dále je uvedeno chemické složení listu čajovníku (Camellia sinensis), účinky pití zeleného čaje na lidský organismus a možnosti využití zeleného čaje v potravinářství, v kosmetickém průmyslu a ve farmacii.Abstract:
The bachelor thesis deals with different kinds of tea in general and green tea in detail. The chemical composition of the leaf of the tea plant (Camellia sinensis), the effects of drinking green tea on humans and the possibility of utilization of green tea in food and beauty industry and pharmacy too.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 8. 2010
Identifikátor:
14598
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 9. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BURGETOVÁ, Vladislava. Charakteristika a vlastnosti zeleného čaje. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 25. 08. 2010
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Zelený čaj
Jana Macková -
Účinky zeleného čaje a jejich využití v kosmetice
Kristýna Chmelová -
ZELENÝ ČAJ VO VÝŽIVE ČLOVEKA
Erika Petíková -
Antimikrobiální účinky čajů a čajových extraktů
Michaela Šturmová -
Složení a využití masa ryb
Lucie Žilková -
Využití metod bioelektrické impedance ke stanovení tělesného složení
Karolína EXNEROVÁ -
Využití a složení pigmentů na bázi fluoritů
Radka Šefců -
Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny
Erika Hyblerová