Vliv přídatných látek na kvalitu chleba a běžného pečiva – Hana Keindlová
Hana Keindlová
Bakalářská práce
Vliv přídatných látek na kvalitu chleba a běžného pečiva
Effect of additives on the quality of bread and bakery products.
Anotace:
Tato práce je zaměřena na přídatné látky běžně používané při výrobě chleba a pečiva, jejich nejčastější zástupce, jejich vlastnosti a účinky na výrobky, případně i na jejich nežádoucí účinky a projevy těchto účinků. Zároveň se zabývá rozdíly mezi výrobky připravenými za použití přídatných látek a výrobky vyrobenými dle klasické receptury, tedy bez dodávaných zlepšujících přípravků, či pouze s jejich …víceAbstract:
This thesis is focused on the additives commonly used in the manufacturing process of bread and pastry, their most common representatives, their properties and effects on products, or their side effects and manifestations of these side effects. It also deals with the differences between the products prepared by using additives and products prepared by using the classical formulations, i.e. without …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KEINDLOVÁ, Hana. \textit{Vliv přídatných látek na kvalitu chleba a běžného pečiva}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/z4ax4z/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kyseliny L-askorbové na lidský organismus
Zuzana Kuncová -
Assessment of some quality parameters of organic and conventional wheat flour
Barbora Fantová -
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
Mousa ZOGHALI -
Evolution of the sex determination pathway in the Mediterranean flour moth, Ephestia kuehniella
Sander VISSER -
Thermo-mechanical Properties, Solvent Retention Capacity and Sensory Quality of Composite Teff-wheat Flour
Tomáš David -
The effects of storage conditions on the quality of wheat flour during post-milling maturation
Johanka Barsová -
The Quest for the Holy Grail - which composite flour is the best?
Anna Pavelková -
Immunohistochemical localization of neuropeptides in the central nervous system of the Mediterranean flour month, \kur{Ephestia kuehniella}
Silvie FEXOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva