Chemické kontaminanty v potravinách-mykotoxiny – Dominika Siudová
Dominika Siudová
Bakalářská práce
Chemické kontaminanty v potravinách-mykotoxiny
Chemical contaminants in food – mycotoxins
Anotace:
Bakalářská práce na téma Chemické kontaminanty v potravinách - mykotoxiny se zabývá sekundárními metabolity vláknitých mikromycetů, tzv. mykotoxinů. V první části se zaobírá jednotlivými druhy vláknitých mikromycetů, jejich výskytem a popisem. Druhá část mykotoxiny charakterizuje, obecně popisuje a rozděluje podle různých kritérií. Věnuje se faktorům, které mohou ovlivňovat jejich výskyt v potravinách …víceAbstract:
The bachelor thesis Chemical contaminants in food - mycotoxins concerns the secondary metabolites of filamentous micromycetes so-called mycotoxins. The first part of the thesis deals with the different types of filamentous micromycetes, their occurrence and their description. The second part characterizes mycotoxins, describes them in general and classifies them according to several criteria. It focuses …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Metody sledování tvorby biofilmu vláknitých mikromycet
Lenka Majerová -
Účinky vybraných monoacylglycerolů na růst bakterií a mikroskopických vláknitých hub
Iva Doležálková -
Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech
Zuzana Pavlíčková -
Analytické stanovení širokého spektra mykotoxinů se zaměřením na nové a navrhované limity evropské legislativy
Kristýna Velíková -
Stravování, pitný režim a pohybová aktivita jako prevence a léčba dětské obezity
Hana KUBÍNOVÁ -
Prevence alimentárních nákaz v ošetřovatelství
Marie-Anna Kopřivová -
Zdravá výživa podporovaná ICT jako nástroj prevence chorob
Tereza Kubečková
Název
Vložil
Vloženo
Práva