Bc. Naďa Platzerová
Master's thesis
Jsou "margaríny" zdravotním rizikem?
Is margarine consumption a health risk ?
Abstract:
Abstract: V roce 2008 začal kolovat a nadále se šíří prostřednictvím médií (např. internetu, denního tisku, televize) poplašný článek s návem „Margaríny jako zdravotní riziko (Rama s nama)“. Tato práce je, kromě jiného, reakcí na uvedený poplašný článek, který poskytuje zavádějící informace o výrobě margarínů a dopadu jejich konzumace na zdraví spotřebitele. V teoretické části je nejdříve vymezen pojem …moreAbstract:
Abstract: An alarming article “Margarine as a health risk” (Rama with us) started to circulate and spread across the media e.g. internet, journals and television in the year 2008. This thesis is among other things such as the reactions given on the mentioned article, which is proclaimed to have misleading information about the production and the influence on the health of consumers and their consumption …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 9. 2009
Identifier:
https://is.muni.cz/th/nwzr0/
Thesis defence
- Date of defence: 4. 9. 2009
- Supervisor: MVDr. Halina Matějová
- Reader: prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Health Sciences
Theses on a related topic
-
Obsah trans-nenasycených mastných kyselin ve vybraných potravinářských výrobcích
Klára Nohynková -
Znalosti hygienického minima u pracovníků stravovacích provozů
Pavlína CHMELAŘOVÁ -
Analýza znalosti českých značek piv zahraničními příslušníky generace Y
Jiří Šťastný -
Výroba margarinů, novinky ve výrobních technologiích
Gabriela HOLOMUCKÁ -
Margariny a zdravotní rizika
Martina Burschiková -
Stanovení úrovně žluknutí margarínů
Nela Adámková -
Charakterizace margarínů pro pečení
Anna Štěrbová