Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce. – Bc. Martina Žourková
Bc. Martina Žourková
Master's thesis
Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce.
Comparison of Total Antioxidant Capacity in Non-Traditional Fruits.
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá srovnáním hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce. Teoretická část popisuje v první kapitole obecnou charakteristiku ovoce a jeho chemické složení. Ve druhé kapitole jsou charakterizovány jednotlivé druhy netradičního ovoce, mezi které patří aronie, dřín, kalina, kdoulovec, mišpule, moruše, muchovník, rakytník a zimolez. Třetí kapitola je zaměřena na …viacAbstract:
This thesis deals with a comparison of values of antioxidant capacity in non-traditional fruits. The theoretical part describes in the first chapter the general characteristics of the fruit and its chemical composition. The second charter describes characteristic of different types of non-traditional fruits such as black chokeberry, cornelian cherry, european cran-berrybush fruit, quince, mespilus …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2013
Zverejniť od: 9. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Otakar Rop, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŽOURKOVÁ, Martina. \textit{Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce.} Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/z8j7fl/. [cit. 2024-04-20].
Jak správně citovat práci
Žourková, Martina. Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce.. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 9. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidanty v potravinářském průmyslu
Monika Tomková -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Aneta Zemánková -
Hodnocení růstových a sklizňových údajů vybraných odrůd a genotypů dřínu obecného
Lenka Hašková -
Hodnocení růstových a sklizňových údajů netradičního ovocného druhu - dřínu obecného
Petra Karásková