Současné využití zrnin a olejnin pro krmení hospodářských zvířat – Dominik JURA
Dominik JURA
Bachelor's thesis
Současné využití zrnin a olejnin pro krmení hospodářských zvířat
Current use of grain and oil crops for feeding of farm animals
Anotácia:
Obiloviny jsou významným zdrojem dusíkatých látek a energie ve formě škrobu. Obsahují v menší míře také antinutriční látky, jako alkylresorcinoly, neškrobnaté sacharidy, kyselinu fytovou a další. Pro krmení hospodářských zvířat, se zpracovávají a upravují zejména extrudací, lisováním, sušením a dalšími způsoby. Luskoviny jsou zdrojem dusíkatých látek. Jsou hojně využívány, jak pro tvrdá, zralá semena …viacAbstract:
Cereals are an important source of nitrogenous substances and energy in the form of starch. They also contain, to a lesser extent, antinutritional substances such as alkyl resorcinols, non-starch carbohydrates, phytic acid and others. For the feeding of farm animals, they are processed and treated mainly by extrusion, pressing, drying and the like. Legumes are a source of crude protein. They are widely …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JURA, Dominik. \textit{Současné využití zrnin a olejnin pro krmení hospodářských zvířat}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/z8lhyu/.
Jak správně citovat práci
JURA, Dominik. Současné využití zrnin a olejnin pro krmení hospodářských zvířat. Č. Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / odbor:
Animal husbandry / Zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová -
Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty
Adéla Zelenková -
Palmový tuk ve výživě člověka
Klára Kňákalová -
Potenciál palmového oleje v potravinách bohatých na tuk
Julia Bílková
Názov
Vložil
Vložené
Práva