Porovnání metod na stanovení obsahu močoviny v mléce – Mgr. Daniel Novák
Mgr. Daniel Novák
Bakalářská práce
Porovnání metod na stanovení obsahu močoviny v mléce
Comparison of methods for determination of milk urea concentration
Anotace:
Močovina jako produkt detoxikace amoniaku v játrech je obecně nežádoucím metabolitem tělních tekutin savců, jestliže její koncentrace přesáhne fyziologickou hranici. Její velmi nízké hodnoty jsou však rovně nežádoucí, protože indikují bílkovinnou podvýživou. Jak nízká, tak vysoká hladina močoviny v mléce může tedy mít negativní účinek na zdraví dojnic, jejich schopnost reprodukce a délku života. Koncentrace …víceAbstract:
The urea as a product of liver detoxification of ammonium is in general an undesirable metabolite in body fluids of mammals, when its concentration exceeds the physiological limit. Its very low levels are nevertheless also undesirable as they indicate the protein malnutrition. Both the high and the low levels of milk urea may thus exert a negative effect on the health of dairy cows, their reproductive …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ykxr8/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2014
- Vedoucí: Mgr. Ing. Ludmila Křížová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie