Bc. Veronika Vlková
Master's thesis
Kvalita oleje z hroznových zrníček
The quality of grape seed oil
Abstract:
Diplomová práce se věnuje metodám posuzující kvalitu hroznového oleje vystaveného několika různým teplotám po stanovenou dobu. Kvalita hroznového oleje je zde zároveň porovnávána i se slunečnicovým a olivovým olejem lisovanými za studena. V práci se kvalita a stálost olejů hodnotí pomocí senzorické analýzy, měření barvy na spektrofotometru, čísla kyselosti a stanovení mastných kyselin plynovou chromatografií …moreAbstract:
The thesis deal with methods that provide quality of grape seed oil. The grape seed oil was placed at different temperatures for the specified period of time. The quality of grape seed oil was compared with cold-pressed sunflower oil and cold-pressed olive oil. The quality and stability of oils was assessed by using sensory analysis, spectrophoto-metric color measurement, acid value and determination …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Reader: Iva Burešová, externi
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Vulnerability of Oil Exporting States: Evaluating the Impact of COVID-19
Ondřej Kugler -
Exchange rate regimes and stability of exchange rates (The Case of Oil-Exporting Countries)
Ekaterina Zaborskikh -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Šárka Jonášová -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Stabilita stolních olejů
Zuzana Benedová -
Oxidační stabilita tuku jedlého hmyzu
Petra Belfínová -
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights