Tomáš Gryger

Bachelor's thesis

Využití ozonu v potravinářském průmyslu

Usage of ozone in food industry
Abstract:
Hlavním cílem bakalářské práce je zmapovat možná využití ozonu v různých oblastech potravinářského průmyslu. Pozornost je věnována i širším historickým, legislativním, toxikologickým a technickým souvislostem, které spoluutváří celkový pohled na tuto problematiku. Jelikož je ozon silné biocidní činidlo, je těžištěm většiny jeho aplikací eliminace mikroorganizmů, popř. škůdců. Kromě toho jsou v práci …more
Abstract:
The main goal of the bachelor thesis is to map the possible uses of ozone in various areas of the food industry. Attention is also paid to broader historical, legislative, toxicological and technical contexts that co-form the overall view of this issue. Since ozone is a strong biocidal agent, the focus of most applications is the elimination of microorganisms, or. pests. In addition, lesser-known applications …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2022

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Martin Stěnička, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Gryger, Tomáš. Využití ozonu v potravinářském průmyslu. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe