Sledovanie obsahu biogénnych amínov v produktoch kvasných výrob – Ing. Matej Mešťánek
Ing. Matej Mešťánek
Master's thesis
Sledovanie obsahu biogénnych amínov v produktoch kvasných výrob
Sledování obsahu biogenních aminů v produktech kvasných výrob
Abstract:
Diplomová práce je věnována tématu sledování obsahu biogenních aminů v pivu v průběhu jeho výroby. Práce je rozdělená na dvě části. V první - teoretické části jsem jednotlivé biogenní aminy charakterizoval na základě jejich chemické struktury a popsal jsem mechanismus, a podmínky ovlivňující jejich vznik. Rovněž byly uvedeny jejich účinky, vliv na zdraví člověka a legislativní limity v rámci EU a USA …moreAbstract:
ABSTRACTThe final thesis is devoted to the topic of monitoring the content of biogenic amines in beer during its production. The work is divided into two parts. In the first – theoretical part we characterized individual biogenic amines on the basis of their chemical structure and described the mechanism and conditions influencing their formation. Their effects, impact on human health and legislative …moreAbstract:
Diplomová práca je venovaná téme sledovania obsahu biogénnych amínov v pive v priebehu jeho výroby a je rozdelená na dve časti. V prvej – teoretickej časti boli jednotlivé biogénne amíny charakterizované na základe ich chemickej štruktúry, popísaný mechanizmus a podmienky vplývajúce na ich vznik. Taktiež boli uvedené ich účinky, vplyv na zdravie človeka a legislatívne limity v rámci EU a USA. Ďalšími …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Biogenic amines in beer
Anton Girda -
Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines
Richardos-Nikolaos SALEK -
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenne amíny vo víne
Tereza Grančičová -
Obsah biogenních aminů v pivech z českých mikropivovarů
Aneta Hýlková -
Vizuální identita PiTy BEER
Tereza Matoušková