Dennis Ugochukwu Uwaezuoke
Master's thesis
Příprava mýdel z živočišného tuku
Preparation of Soaps from Animal Fat
Abstract:
ABSTRACT Producing soap from animal fat offers a sustainable and efficient means of transforming natural resources into valuable household commodities. The theoretical aspect of the master thesis presents an overview of fats and fatty acids and their physical and chemical properties, the processing of animal fats and oils, as well as other utilization of animal fats. The practical aspect deals with …moreAbstract:
ABSTRAKT Výroba mýdla ze zvířecího tuku představuje udržitelný a účinný způsob přeměny přírodních zdrojů na cenné výrobky pro domácnost. Teoretická část diplomové práce se zabývá přehledem tuků a mastných kyselin, jejich fyzikálními a chemickými vlastnostmi, zpracování živočišných a rostlinných tuků a olejů a jejich využitím. Praktická část se zabývá přípravou mýdel ze zvěřinového tuku (daněk). Postup …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2024
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Uwaezuoke, Dennis Ugochukwu. Příprava mýdel z živočišného tuku. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Polymer Engineering / Polymer Engineering
Theses on a related topic
-
Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Radek Adam Strauch -
Možnosti stabilizace konečného produktu z čištění spalin ze zařízení pro energetické využití odpadů Praha – Malešice v závislosti na druhu alkalického pojiva a na procesních podmínkách
David Šimek -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Vliv eikosapentaénové a dokosahexaénové kyseliny na vybrané ukazatele zánětu u prasat.
Simona Valášková -
Analýza čokolády - mastné kyseliny
Kateřina PRUKNEROVÁ -
Využití kyseliny kaprylové ke snížení výskytu Campylobacter jejuni u drůbeže
Štěpánka Kruntorádová