Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích – Bc. Jana Sczeponiaková
Bc. Jana Sczeponiaková
Master's thesis
Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích
Determination of Anthocyanins in Processed Plant Materials
Anotácia:
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení obsahu antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích. Z technologických úprav pro dané vzorky byly použity lyofilizace a tepelná úprava varem. Celkový obsah antokyanových barviv byl stanoven spektrofotometricky a profil antokyanových barviv metodou HPLC. Nejvyšší obsah antokyanových barviv u lyofilizovaného ovoce byl naměřen ve vzorku …viacAbstract:
This thesis was focused on the study of the content of anthocyanin dyes in technologically processed plant matrices. Lyophilization and heat treatment were applied from the technological treatments for testing samples. The total anthocyanin dyes were determined by spectrophotometry and individual antocyan dyes by HPLC. The highest content of anthocyanin dyes in lyophilized fruit was measured in Blueberries …viacKľúčové slová
ovoce obiloviny flavonoidy antokyany tepelná úprava lyofilizace spektrofotometrie HPLC
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SCZEPONIAKOVÁ, Jana. \textit{Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/za7w1v/.
Jak správně citovat práci
Sczeponiaková, Jana. Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Nerovnoměrná tepelná úprava dřeva - vlastnosti
Václav Daněk