Změny obsahu vitaminu C ve vybraných plodinách čeledi Solanaceae vlivem tepelných úprav. – Karolína Novotná
Karolína Novotná
Bakalářská práce
Změny obsahu vitaminu C ve vybraných plodinách čeledi Solanaceae vlivem tepelných úprav.
Changes in vitamin C content in selected crop family Solanaceae due to thermal treatments.
Anotace:
Vitamin C patří do skupiny vitaminů rozpustných ve vodě. Je znám také pod názvem askorbová kyselina. Je to jeden z důležitých a základních vitaminů, který je nutný pro mnoho fyziologických funkcí v organismu člověka i zvířat. Jelikož je vitamin C látka rozpustná ve vodě, je velmi ohrožena jeho stabilita. Mezi faktory ovlivňující stabilitu vitaminu C patří působení světla, zvýšené pH, přítomnost kyslíku …víceAbstract:
Vitamin C belongs to the group of water soluble vitamins. It is sometimes known as ascorbic acid. It is one of the important and essential vitamins, which is necessary for many physiological functions in the organism of human and animals. Because of vitamin C is the water soluble, it is highly compromised stability. The factors influencing the stability of vitamin C is one of light, increased pH, the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Milena Bušová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVOTNÁ, Karolína. \textit{Změny obsahu vitaminu C ve vybraných plodinách čeledi Solanaceae vlivem tepelných úprav.}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/zaudad/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení vitaminu C v doplňcích stravy
Oleksandra Ovchynnikova -
Vitamín C v potravinách
Iveta Królikowská
Název
Vložil
Vloženo
Práva