Eva KÝVALOVÁ

Bachelor's thesis

Antioxidační kapacita hroznového vína

Antioxidant capacity of grape wine
Abstract:
Tato práce se zabývá vinnou révou, jako kulturní rostlinou, výchozí surovinou pro výrobu vína a potenciálním léčivem. Dále popisuje chemické složení této plodiny a vyrobeného vína zaměřené především na zdraví prospěšné antioxidanty. Blíže tato práce popisuje jeden z nejznámějších antioxidantů, resveratrol. Na závěr hodnotí antioxidační kapacitu hroznového vína a metody jejího stanovení.Tato práce se …more
Abstract:
This work put mind to grape-vine, as the cultivated plant, as the feedstock for the producti-on of wine and as the potential drug. Also describe chemical composition of this crop-plant and wine, primarily focused on health-promoting antioxidants. Closer this task describe the best-known antioxidant, resveratrol. At the conclusion evaluates the antioxidant potential of the grapevine and the methods …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 8. 2010
Identifier: 14847

Thesis defence

  • Date of defence: 7. 9. 2010
  • Supervisor: Ing. Pavel Hanuštiak

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KÝVALOVÁ, Eva. Antioxidační kapacita hroznového vína. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 25. 08. 2010

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe