Eva KÝVALOVÁ

Bakalářská práce

Antioxidační kapacita hroznového vína

Antioxidant capacity of grape wine
Anotace:
Tato práce se zabývá vinnou révou, jako kulturní rostlinou, výchozí surovinou pro výrobu vína a potenciálním léčivem. Dále popisuje chemické složení této plodiny a vyrobeného vína zaměřené především na zdraví prospěšné antioxidanty. Blíže tato práce popisuje jeden z nejznámějších antioxidantů, resveratrol. Na závěr hodnotí antioxidační kapacitu hroznového vína a metody jejího stanovení.Tato práce se …více
Abstract:
This work put mind to grape-vine, as the cultivated plant, as the feedstock for the producti-on of wine and as the potential drug. Also describe chemical composition of this crop-plant and wine, primarily focused on health-promoting antioxidants. Closer this task describe the best-known antioxidant, resveratrol. At the conclusion evaluates the antioxidant potential of the grapevine and the methods …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 8. 2010
Identifikátor: 14847

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 9. 2010
  • Vedoucí: Ing. Pavel Hanuštiak

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KÝVALOVÁ, Eva. Antioxidační kapacita hroznového vína. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 25. 08. 2010

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin