Eva KÝVALOVÁ
Bachelor's thesis
Antioxidační kapacita hroznového vína
Antioxidant capacity of grape wine
Abstract:
Tato práce se zabývá vinnou révou, jako kulturní rostlinou, výchozí surovinou pro výrobu vína a potenciálním léčivem. Dále popisuje chemické složení této plodiny a vyrobeného vína zaměřené především na zdraví prospěšné antioxidanty. Blíže tato práce popisuje jeden z nejznámějších antioxidantů, resveratrol. Na závěr hodnotí antioxidační kapacitu hroznového vína a metody jejího stanovení.Tato práce se …moreAbstract:
This work put mind to grape-vine, as the cultivated plant, as the feedstock for the producti-on of wine and as the potential drug. Also describe chemical composition of this crop-plant and wine, primarily focused on health-promoting antioxidants. Closer this task describe the best-known antioxidant, resveratrol. At the conclusion evaluates the antioxidant potential of the grapevine and the methods …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 8. 2010
Identifier:
14847
Thesis defence
- Date of defence: 7. 9. 2010
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KÝVALOVÁ, Eva. Antioxidační kapacita hroznového vína. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 25. 08. 2010
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Porovnání metod pro stanovení antioxidační aktivity
Petra Belfínová -
Metody hodnocení kvality medu
Marie Procházková -
Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení
František Herynek -
Vývoj LC-MS metod pro stanovení antioxidační kapacity organismu
Jakub Chvosta -
Metody měření parametrů oxidačního stresu u hmyzu
Eliška PINĎÁKOVÁ -
Metody zjišťování látek antioxidačního charakteru
Kateřina TURKOVÁ -
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá