Zastoupení a možnosti ovlivnění obsahu problematických složek v mléce přežvýkavců – Adéla Zelenková
Adéla Zelenková
Bachelor's thesis
Zastoupení a možnosti ovlivnění obsahu problematických složek v mléce přežvýkavců
Proportion and possibilities of influencing the content of problematic components in milk of ruminants
Abstract:
Cílem práce bylo zpracovat literární přehled o složení zadaných mlék přežvýkavců, která se značně podílí na lidské výživě. Byly použity celkem čtyři druhy mlék přežvýkavců: kravské, kozí, ovčí a velbloudí. Přestože složení těchto mlék je velice podobné, můžeme u jednotlivých složek najít odlišnosti, a proto jsou některá méně, či více vhodná při mléčných alergiích či intolerancích. Problematické složky …moreAbstract:
The goal of this bachelor thesis is to write a review about milk composition of ruminant, which is extensively involved in human nutrition. There were used four kinds of milk : cow's, goat's, sheep's and camel's. Although the composition of all of them is very similar, the individual components might have some little differences and that is why some are more or less suited than others when it comes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Luděk Stádník, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZELENKOVÁ, Adéla. \textit{Zastoupení a možnosti ovlivnění obsahu problematických složek v mléce přežvýkavců}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/zbblqf/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Stanovení frakcí dusíkatých látek krmiv ve výživě přežvýkavců
Marie Koukolová -
Zhodnocení produkce a kvality mléka v závislosti na vybraných činitelích
Silvia Vidová -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová -
Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty
Adéla Zelenková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights