Barbora Hlaváčová

Bachelor's thesis

Moderní trendy ve výživě - mikrozelenina

Modern trends in nutrition - microgreens
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá moderními trendy ve výživě, a to konkrétně mikrozeleninou, jejím pěstováním, nutriční charakteristikou a chemickým složením. Popisuje základní druhy mikrozeleniny, stanovení mikronutrientů a jednotlivé bioaktivní látky, které se v mikrozelenině vyskytují. Zabývá se problematikou nevyvážené stravy a jak může mikrozelenina pomoci v udržení zdravého životního stylu.
Abstract:
This bachelor thesis deals with modern trends in nutrition, specifically microgreens, their cultivation, nutritional characteristics, and chemical composition. It describes the basic types of microgreens, the determination of micronutrients, and the different bioactive substances found in microgreens. Addresses the issue of unbalanced diets and how microgreens can help maintain a healthy lifestyle …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 6. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Hlaváčová, Barbora. Moderní trendy ve výživě - mikrozelenina. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic