Moderní trendy ve výživě - mikrozelenina – Barbora Hlaváčová
Barbora Hlaváčová
Bachelor's thesis
Moderní trendy ve výživě - mikrozelenina
Modern trends in nutrition - microgreens
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá moderními trendy ve výživě, a to konkrétně mikrozeleninou, jejím pěstováním, nutriční charakteristikou a chemickým složením. Popisuje základní druhy mikrozeleniny, stanovení mikronutrientů a jednotlivé bioaktivní látky, které se v mikrozelenině vyskytují. Zabývá se problematikou nevyvážené stravy a jak může mikrozelenina pomoci v udržení zdravého životního stylu.Abstract:
This bachelor thesis deals with modern trends in nutrition, specifically microgreens, their cultivation, nutritional characteristics, and chemical composition. It describes the basic types of microgreens, the determination of micronutrients, and the different bioactive substances found in microgreens. Addresses the issue of unbalanced diets and how microgreens can help maintain a healthy lifestyle …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 6. 2022
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hlaváčová, Barbora. Moderní trendy ve výživě - mikrozelenina. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Klíčky a klíčení semen - co by měl znát nutriční terapeut
Ráchel Salvetová