Barbora Hlaváčová

Bachelor's thesis

Moderní trendy ve výživě - mikrozelenina

Modern trends in nutrition - microgreens
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá moderními trendy ve výživě, a to konkrétně mikrozeleninou, jejím pěstováním, nutriční charakteristikou a chemickým složením. Popisuje základní druhy mikrozeleniny, stanovení mikronutrientů a jednotlivé bioaktivní látky, které se v mikrozelenině vyskytují. Zabývá se problematikou nevyvážené stravy a jak může mikrozelenina pomoci v udržení zdravého životního stylu.
Abstract:
This bachelor thesis deals with modern trends in nutrition, specifically microgreens, their cultivation, nutritional characteristics, and chemical composition. It describes the basic types of microgreens, the determination of micronutrients, and the different bioactive substances found in microgreens. Addresses the issue of unbalanced diets and how microgreens can help maintain a healthy lifestyle …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 6. 2022
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hlaváčová, Barbora. Moderní trendy ve výživě - mikrozelenina. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Práce na příbuzné téma