Vliv mrazírenského skladování na senzorickou jakost a chemické složení rybího masa – Bc. Martina Zajíčková
Bc. Martina Zajíčková
Diplomová práce
Vliv mrazírenského skladování na senzorickou jakost a chemické složení rybího masa
Effect of freezing storage on sensory quality and chemical composition of fish meat
Anotace:
Tématem diplomové práce bylo zjistit, jaký vliv má mrazírenské skladování na senzorickou jakost a chemické složení rybího masa. Pro pokus byly použity vzorky tresky tmavé a lososa obecného. Nejprve byly vzorky hodnoceny v čerstvém stavu, další měření proběhlo 3 měsíce od jejich zamrazení a v posledním termínu byly posuzovány vzorky, které byly 6 měsíců mrazírensky skladovány. U vzorků se prováděla …víceAbstract:
The topic of the diploma thesis was to find out the effect of cool storage on sensory quality and chemical composition of fish meat. Tryies of dark cod and salmon were used for the experiment. First, the samples were evaluated fresh, further measurements were taken 3 months after their freezing, and samples were stored for the last 6 months and stored for 6 months in a refrigerated state.Samples were …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Soňa Bogdanovičová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZAJÍČKOVÁ, Martina. \textit{Vliv mrazírenského skladování na senzorickou jakost a~chemické složení rybího masa} Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/zc0v3l/. [cit. 2024-04-20].
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin