Vliv práškových mléčných ingrediencí na kvalitu tavených sýrů. – Bc. Martina Indráčková
Bc. Martina Indráčková
Diplomová práce
Vliv práškových mléčných ingrediencí na kvalitu tavených sýrů.
The effect of powdered dairy ingredients on the quality of processed cheese.
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit vliv práškových mléčných ingrediencí použitých v surovinové skladbě na kvalitu tavených sýrů v průběhu 30denního skladování při teplotách 6 ? 2 °C. Jako práškové mléčné ingredience byly použity lyofilizovaný prášek přírodního sýra (Eidamské cihly) ve dvou provedeních (jemný - LYO1, hrubý - LYO2) a sušená smetana. Ta sloužila především na úpravu hodnot tuku …víceAbstract:
The aim of this thesis was to evaluate the effect of powdered dairy ingredients used in the raw material composition on the quality of processed cheeses (PC) during 30 days of storage at 6 ? 2 °C. Lyophilized natural cheese powder (Edam block) in two versions (fine - LYO1; coarse - LYO2) and dried cream were used as powdered milk ingredients. The dried cream was used mainly to adjust the fat values …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Indráčková, Martina. Vliv práškových mléčných ingrediencí na kvalitu tavených sýrů.. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení kvality tavených sýrů
Magdaléna Šťastná