Bc. Martina Indráčková

Diplomová práce

Vliv práškových mléčných ingrediencí na kvalitu tavených sýrů.

The effect of powdered dairy ingredients on the quality of processed cheese.
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit vliv práškových mléčných ingrediencí použitých v surovinové skladbě na kvalitu tavených sýrů v průběhu 30denního skladování při teplotách 6 ? 2 °C. Jako práškové mléčné ingredience byly použity lyofilizovaný prášek přírodního sýra (Eidamské cihly) ve dvou provedeních (jemný - LYO1, hrubý - LYO2) a sušená smetana. Ta sloužila především na úpravu hodnot tuku …více
Abstract:
The aim of this thesis was to evaluate the effect of powdered dairy ingredients used in the raw material composition on the quality of processed cheeses (PC) during 30 days of storage at 6 ? 2 °C. Lyophilized natural cheese powder (Edam block) in two versions (fine - LYO1; coarse - LYO2) and dried cream were used as powdered milk ingredients. The dried cream was used mainly to adjust the fat values …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Indráčková, Martina. Vliv práškových mléčných ingrediencí na kvalitu tavených sýrů.. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma