Výběr a skladba potravin pro vybraná metabolická onemocnění – Alexandra Čočková
Alexandra Čočková
Bakalářská práce
Výběr a skladba potravin pro vybraná metabolická onemocnění
Choice and composition of foods for the selected metabolic diseases
Anotace:
Je důležité si uvědomit, že výběr a skladba potravin mají zásadní vliv na lidské zdraví. V současné době, kdy jsou potraviny snadno dostupné i v rozvojových zemích, dochází k nadměrnému příjmu energie. Zároveň chybí dostatek pohybu, kterým by energie byla lidským tělem zužitkována. Současný životní styl tudíž vede k rozvoji nemocí souvisejících s přijímanou potravou.Snahou této práce bylo upozornit …víceAbstract:
It is important to realize that the choice and composition of foods have a major impact on human health. Currently, when food is readily available in developing countries, there is excessive energy intake. At the same time, there is a lack of exercise to utilize the energy of the human body. Thus, the current lifestyle leads to the development of ingested diseases.The aim of this thesis was to point …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tereza Volštátová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČOČKOVÁ, Alexandra. \textit{Výběr a skladba potravin pro vybraná metabolická onemocnění}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/zfxrgg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Nejčastější metabolická onemocnění u dětí
Kristýna Palisová -
Metabolická onemocnění u žáků základních škol v regionu Kuřimsko a jejich vliv na edukaci
Lucie Peřinová -
Chiroptical spectroscopy in the diagnostics of metabolic diseases and cancer
Lucie Habartová -
Hodnocení potravin a jídelníčku při onemocnění fenylketonurií
Venuše Čermáková -
Skladba jídelníčku zabezpečujícího přísun esenciálních nutrientů při alternativních způsobech výživy
Adéla Münsterová -
Využití předpřipravených potravin pro stravování obyvatelstva v krizových stavech
Jana Hrudová -
Aspekty výživy psa metodami "Bone and Raw Food Diet" (BARF) a "Raw Meat-based Diet" (RMBD)
Štěpánka Klánová -
Reconstructing diet of Celtic in Moravia (Rousinov & Kralice na Hane, 400-150 BCE): Dental Microwear
Gabriela Joanna Sečkářová
Název
Vložil
Vloženo
Práva