Zdravotně významné mastné kyseliny a jejich výskyt v mase skotu – Silvie LEVOROVÁ
Silvie LEVOROVÁ
Bakalářská práce
Zdravotně významné mastné kyseliny a jejich výskyt v mase skotu
Problematics of healthy protected fatty acids in beef meat
Anotace:
Maso je nedílnou součástí pestré a vyvážené výživy člověka a je jedním z hlavních předpokladů zdravého tělesného vývoje každého jedince. Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Bakalářská práce je zaměřena na výskyt a význam mastných kyselin v mase skotu, a je rozdělena do tří hlavních kapitol ? charakteristika a rozdělení mastných …víceAbstract:
Meat is an integral part of a varied and balanced nutrition. It is one of the main prerequisites of healthy physical development of each individual. The Beef is biological very valuable. It has high contents amino acids, iron and vitamin B2. The thesis is focused on the occurrence and importance of fatty acids in meat cattle, and is divided into three chapters ? classification and importance of fatty …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2013
Zveřejnit od: 12. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LEVOROVÁ, Silvie. \textit{Zdravotně významné mastné kyseliny a jejich výskyt v mase skotu}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/zg326y/. [citováno 2024-04-23]
Jak správně citovat práci
LEVOROVÁ, Silvie. Zdravotně významné mastné kyseliny a jejich výskyt v mase skotu. Č. Bud., 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 12. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kombinace kyseliny nitro-olejové a ionizujícího záření na přežívání a signalizaci buněk lidského adenokarcinomu A549
Michaela Trávníčková -
Nasycené mastné kyseliny v rostlinných olejích: zdroje a vliv na lidské zdraví.
Jana Jašková -
Mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom v športovej výžive
Veronika Styková -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Nenasycené mastné kyseliny
Zdeněk Brunclík -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková
Název
Vložil
Vloženo
Práva